dinsdag, augustus 16, 2005

Uitzending 18 augustus: Internettelevisie

Televisie wordt minder belangrijk als vrijetijdsbesteding, onder andere door de opkomst van allerlei vormen van digitaal entertainment, terwijl het aanbod van televisie explosief toeneemt, dank zij dezelfde digitale techniek.

Het aantal zenders op de kabel neemt toe, bedrijven als internetproviders, uitgevers en kranten komen met hun eigen aanbod, omroepen beginnen themakanalen en tegelijkertijd maakt internet televisiezenders van overal ter wereld toegankelijk. Intussen proberen zoekmachines technieken te ontwikkelen om die berg video doorzoekbaar te maken.

Wat voor ambities moet een tv-kanaal in de 21ste eeuw hebben? Wat is de toekomst van de massazenders en wat wordt de positie van themakanalen? En wat wordt de rol van 'verzamelsites' die voor de videoconsument op internet de rol willen vervullen van televisiegids?

In deze uitzending te gast Erwin Blom, chef van de website van de VPRO, die al verschillende themazenders heeft draaien, en Martin Broerse van de website See.tv, die een startpagina voor internettelevisie wil zijn. Ook in deze uitzending een telefoongesprek met Johan Hendriks, technisch-wetenschappelijk attaché in Helsinki.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast