woensdag, februari 22, 2006

Uitzending 23 februari: Sociaal netwerken

Deze week bleek dat Wouter Bos op het online-netwerk Hyves wel 800 vrienden heeft. Hyves is een website naar het voorbeeld van Friendster en Orkut: je kunt er het contact met je vrienden onderhouden, kennis maken met vrienden van vrienden en zo nieuwe vrienden maken. Het uitwisselen van foto's is daarbij een belangrijke activiteit, en sinds kort biedt Hyves ook ruimte voor video.

Soortgelijke netwerken bestaan ook voor de zakenwereld. Bij sites als LinkedIn.com en Open Business Club kunnen mensen beroepshalve netwerken. Ook deze organisaties groeien snel. LinkedIn heeft meer dan 4 miljoen leden en Open BC is in januari de grens van 1 miljoen gepasseerd.

Wat zoeken mensen in een online sociaal netwerk? Wat is de rol van video, of van mobiele verbindingen? Hoe concurreren de sociale sites voor particulieren met elkaar, en hoe doen de zakelijke dat? Zitten de business- en de vrijetijdsnetwerken elkaar ook in de weg? In De Electronische Eeuw een discussie hierover met Raymond Spanjar van Hyves, Stephan Fellinger - oprichter van Blogo.nl - en Bob Stumpel van Open BC.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast