maandag, december 19, 2005

Uitzending 22 december: De Lamabox

In januari wordt een nieuw Nederlands product gelanceerd dat de mediawereld op zijn grondvesten zal doen schudden: de Lamabox.

De Lamabox automatiseert het downloaden van films. Niet langer is het daarvoor nodig een pc te hebben of software te installeren. Bovendien kan de Lamabox direct op de tv worden aangesloten, zodat ook het afspelen van gedownloade films kinderspel wordt.

Als er nieuwe technieken worden ingevoerd voor het downloaden, bijvoorbeeld als er een nieuw netwerk wordt gelanceerd naast bestaande als Kazaa, eDonkey en Bittorrent, kan dat volgens de makers achteraf aan het apparaat worden toegevoegd via de internetverbinding die ook voor het downloaden zelf wordt gebruikt.

De Lamabox is al voor de lancering een doorslaand succes. De Electronische Eeuw praat over dit opzienbarende apparaat met een van de makers, Anthony Potappel, en met Hans Handgraaf van Digimuziek.nl, een gezaghebbende site over peer-to-peertechnieken. Hoe werkt de Lamabox? En wat zijn de juridische voetangels en klemmen? Voor mogelijke processen hebben de bedenkers van de Lamabox alvast geld opzijgezet…

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast