woensdag, juli 04, 2007

5 juli: Cell Phone Disco

De Cell Phone Disco is een hit. Het betreft hier geen muziekje op cd, maar een uiting van beeldende kunst: de Cell Phone Disco is een installatie die met lampjes de elektromagnetische velden van mobieltjes zichtbaar maakt. Het is een werk van het Amsterdamse kunstenaars/ontwerpersduo Auke Touwslager en Ursula Lavrencic. Tot in Amerika zijn ze ermee geweest, met groot succes.

dEE heeft de twee gesproken bij de tweede versie van de Cell Phone Disco, in Nemo in Amsterdam. Aansluitend vertellen ze in de studio over een ander aspect van hun werk: de wisselwerking van digitale techniek en gebouwde omgeving. Zo kun je dank zij de velden van mobieltjes ook in kaart brengen welke plekken op straat het meest intensief worden gebruikt (om te bellen).

Daarnaast in deze dEE internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten, die een nieuw plannetje heeft: Twitter via e-mail. Twitter is een manier om mensen van minuut tot minuut van je doen en laten op de hoogte te houden. Als je twitters via mail kunt ontvangen krijg je ze bv. vanzelf op je Blackberry.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast