dinsdag, oktober 03, 2006

5 oktober: Second Life geen rozegeur en maneschijn

Second Life is een spel dat op een verwarrende manier de spelers een parallelleven bezorgt. Je kiest in SL een identiteit, een uiterlijk en je bouwt met je 'avatar' (een soort driedimensionale pop) een leven op - compleet met woning, relaties met anderen in deze virtuele samenleving, vakantie en noem maar op. Compleet ook met ruzies: een onderzoek door EPN, het Electronic Highway Platform Nederland wijst uit dat 40% van de bewoners van Second Life wel eens te maken heeft met verschijnselen als achtervolgen, beledigen, gevangen zetten, schenden van de privacy en geweld.

En compleet met zakelijke relaties. Niet alleen verkopen bewoners zaken aan elkaar als onroerend goed, binnen Second Life zijn zo'n 3000 bedrijven actief die bijvoorbeeld voor entertainment zorgen. Popartiesten hebben er optredens gedaan, bedrijven uit RL (Real Life) organiseren er pr-evenementen.

De Electronische Eeuw praat deze week met David de Nood, onderzoeker van EPN, en tevens met een deelnemer aan het onderzoek die zowel 'heavy user' is van Second Life als zakelijk adviseur van andere gebruikers.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast