dinsdag, oktober 24, 2006

26 oktober: Prijswinnende pioniers

Afgelopen weekend werden er prijzen uitgereikt voor ondernemende Digitale Pioniers: bedrijfjes met een creatief idee én een goed businessplan. Winnaars werden Woophy, Bliin en Bugpool. Deze drie gingen elk met 25.000 euro startsubsidie naar huis.

Uit het persbericht van Nederland Kennisland, dat een en ander heeft georganiseerd:

"Woophy is een grote online fotogemeenschap waar bezoekers kunnen inzoemen op locatiegebaseerde foto' s. De gebruikte techniek en toepassing zijn uniek in de wereld. De tweede winnaar is Bugpool. Uit het insecten-forum van de kunst site NobodyHere is spontaan een community van 'bugs' ontstaan. De software van BugPool biedt nieuwe mogelijkheden voor het vorm en inhoud geven aan chatomgevingen en discussie-fora. De derde winnaar is Bliin. Een open platform, voor desktop en mobiele cliënten, waar ingelogde gebruikers andere ingelogde gebruikers kunnen traceren, volgen en contacten in real-time, op een Google Map."

De Electronische Eeuw nodigt twee van de drie winnaars uit, alsmede jurylid Boris Veldhuijzen van Zanten, om te praten over digitaal pionieren, de businessplannen en het nut van subsidie.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast