maandag, oktober 13, 2008

Digitale boekenlezers en hun lezers

Bij webwinkel Amazon kun je tegenwoordig een leesapparaat kopen voor digitale boeken, de Kindle. Amazon verkoopt ook boeken in de digitale vorm die voor de Kindle geschikt is. Sony verkoopt een digitale boekenlezer. Het Nederlandse bedrijf iRex Technologies voert al jaren de iLiad, waarmee onder andere NRC Handelsblad kan worden gelezen, en heeft pas een nieuw model voor de zakelijke markt uitgebracht op A4-formaat.

Een actieve markt dus. Gaat het digitale boek doorbreken? Frits Hoff van Edupaper.nl is optimistisch en propageert het digitale boek zelfs voor het onderwijs. Hij bezit een heel assortiment en zal uitleggen welk apparaat geschikt is voor welke toepassing.

Verder in deze uitzending een bespreking van het boek "De Wet op Internet" van jurist Arnoud Engelfriet. Engelfriet behandelt de vele manieren waarop websurfers met juridische verwikkelingen te maken kunnen krijgen, bijvoorbeeld bij downloaden, webwinkelen online veilen en bij zaken rond privacy.

Ook "De Wet op Internet" is in digitale vorm verkrijgbaar. Het is dan veel goedkoper dan op papier.

Informatie over De e-Eeuw
Podcast1
Podcast2
Voor streaming: gebruik het venster 'Radio-archief' op de voorpagina van de BNR-site

De Electronische Eeuw wordt live uitgezonden op donderdag om 20:00 uur. Frequentie: Randstad 100.1 FM; zie voor andere regio's het venster 'Frequenties' links onderaan op bnr.nl.
Herhalingen: Vr 0:00 u, Za 15:00 en 20:30 u, Zo 6:00 en 15:30 u, Ma 5:00 u.