maandag, april 30, 2007

3 mei: Ict-beveiliging moet anders

Sinds een jaar of tien geldt de antivirussoftware als een standaardonderdeel van de computerbeveiliging. Daar zijn inmiddels andere standaardonderdelen bijgekomen, zoals firewalls, spamfilters, patches en antispyware. De consument installeert deze zelf - hoewel de provider als het goed is (en als de Opta zijn zin krijgt) ook het nodige doet - en op bedrijfsnetwerken doet systeembeheer het centraal.

Toch kom je soms mensen tegen die deze software niet gebruiken, en met wie het toch heel goed gaat. En ook wat de zakelijke systemen betreft begint dit traditionele model barstjes te vertonen. Kritiek op dit model komt onder andere van antivirusbedrijf Finjan, van de internationale werkgroep Jericho en van het Leading Edge Forum van grote internationale bedrijven.

In de e-Eeuw een discussie over de vraag of de ict-beveiliging op een splitsing staat. Hoe ontwikkelen de bedreigingen zich en wat is de beste manier om hierop te reageren. Deelnemers aan het gesprek zijn in iedere geval Ralph Moonen, ex-KPMG en nu in dienst van Cybertrust, en Annemieke van Herk van Symantec.

Update 3-5: Toegevoegde gast is Marco Plas van CapGemini.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast