dinsdag, april 26, 2005

Uitzending 28 april: Virussen op hun retour?

Is het iemand opgevallen dat we al een jaar lang geen wereldschokkende uitbraak van een computervirus- of worm hebben gehad? Sasser was in mei 2004 de laatste die de kanalen op internet verstopte en zo de kranten haalde. Het beveiligingsbedrijf Cybertrust rapporteerde medio april dat de kans op virusbesmettingen is gedaald. Daar staat tegenover dat de gevolgen bij een besmetting ernstiger zijn dan voorheen.

Dus laat niemand denken dat het paradijs nabij is. Maar er is wel reden om even wat deskundigen aan de tand te voelen: Wat gaat er nu goed op het gebied van computerveiligheid, en wat gaat er slecht? Hoe komt het dat wormen zich koest houden en dat de kans op virusbesmettingen daalt? (Wat was het verschil ook weer tussen wormen en virussen?) Waar moeten computergebruikers op dit moment speciaal op letten?

Virusdeskundigen Tom Welling (Symantec) en Jan Terpstra (IBM) maken hiervoor hun opwachting in de studio. Daarnaast telefoneren we met technisch-wetenschappelijk attaché Karel van Gorp in Rome, over IT in het land dat als topleveldomein op internet, inderdaad, de lettercombinatie 'it' heeft.


Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast