maandag, april 07, 2008

10 april: Commerciële patiëntendossiers

(Deze uitzending stond eerder gepland voor 27 maart maar is toen vervallen door de verschijning van Fitna.)

Terwijl in Nederland nog steeds wordt gewerkt aan de invoering van het Electronisch Patientendossier komt aan de overkant van het grote water een concurrerend initiatief van de grond: Google Health is eind februari begonnen met een proef in een ziekenhuis in Cleveland, Ohio. Google is niet de enige; Microsoft bijvoorbeeld heeft de Health Vault, waar iedereen zelf medische informatie kan opslaan en beheren.

In de e-Eeuw deze week Google-kenner en zoekmachine-expert Henk van Ess en schrijfster Karin Spaink, die veel heeft gepubliceerd over het Nederlandse Elektronisch Patientendossier. Wat gaat het EPD inhouden, hoe ver is het inmiddels en is de beveiliging van medische informatie verbeterd sinds Karin Spaink daarover in 2005 publiceerde? Wat houdt Google Health in (hierover ook een telefoongesprek met een woordvoerder van Google in de VS)? Zijn commerciële initiatieven als Google Health en Health Vault interessant voor het publiek?

Informatie over De e-Eeuw
Podcast1
Podcast2
Voor streaming: gebruik het venster 'Radio-archief' op de voorpagina van de BNR-site

De Electronische Eeuw wordt live uitgezonden op donderdag om 20:00 uur. Frequentie: Randstad 100.1 FM; zie voor andere regio's het venster 'Frequenties' links onderaan op bnr.nl.
Herhalingen: Vr 0:00 u, Za 15:00 en 20:30 u, Zo 6:00 en 15:30 u, Ma 5:00 u.