maandag, maart 10, 2008

13 maart: Naar betere tests antivirussoftware

Software die de pc beveiligt wordt steeds ingewikkelder, en dat geldt ook voor de kwaadaardige software waartegen moet worden beveiligd. Dat heeft gevolgen voor de producttests die verschijnen in computerbladen. Die worden tijdrovend en duur. Hoewel bladen vaak internationaal de handen ineenslaan kan er geen test worden gepubliceerd of de maker van het slechtst geteste product vecht de resultaten aan.

In februari hebben ruim veertig beveiligingsbedrijven de Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) opgericht. Deze organisatie moet richtlijnen opstellen om de kwaliteit van tests te bevorderen en onenigheid achteraf te voorkomen.

dEE gaat na voor wat voor moeilijkheden de testende computerjournalist staat, wat de AMTSO precies gaat doen en wat de consument daarvan gaat merken. We hopen natuurlijk op betrouwbaarder informatie en betere producten. Uitleg wordt gegeven door Roel Schouwenberg, senior anti-virusonderzoeker bij Kaspersky Labs, en José Pauty, softwareredacteur van Computer!Totaal.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast