maandag, februari 05, 2007

8 februari: Bekeerd tot de Mac

Bij De Electronische Eeuw merken we dat veel mensen die op een of andere manier in de ict werkzaam zijn, de laatste tijd kiezen voor de Mac, dus voor Apple. Dat zijn in veel gevallen de mensen die zo'n 15 jaar geleden kozen voor Windows 3.0, in verband met de voordelen van standaardisatie.

Het is een onwetenschappelijke, niet representatieve waarneming van dEE, die echter bij rondvragen breed wordt bevestigd. Men stapt over. Maar een enkeling stapt ook weer terug. Wat beweegt mensen om de ingrijpende stap te zetten? Hoe moeilijk is de overgangsfase, en hoe bevalt het op termijn? En wat zijn de redenen op op de schreden terug te keren? zijn er nog belangrijke verschillen, hoe zit het met de beschikbaarheid van software en met fysieke uitbreidingsmogelijkheden? En oeps, stapt er ook nog wel eens iemand naar Linux (of terug)?

dEE bespreekt dit (onder voorbehoud) met Sjoera Nas, bekend van Bits of Freedom en Xs4all, nu werkzaam bij het College Bescherming Persoonsgegevens (overstapper naar Mac), en met ict-journalist Brenno de Winter (terugstapper van Mac naar Windows/Linux). Derde gast is Xander Kranenburg, directeur van evenementenbureau LiveSolutions.


Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast