maandag, maart 31, 2008

3 april: Next Web Conference

Deze week vindt in Amsterdam de derde Next Web Conference plaats. Grootheden uit de internationale internetwereld zullen spreekbeurten houden en dEE gaat uitzenden vanaf het banket voor sprekers en sponsors thuis bij organisator Boris Veldhuijzen van Zanten.

Dit jaar zijn de sprekers onder andere superblogger Robert Scoble (ex-Microsoft), Digg-oprichter Kevin Rose en de CTO van Amazon, de Nederlander Werner Vogels, en niet te vergeten de 17-jarige serie-onderneemster Jessica Mah. Wie voor de Eeuw-microfoon zal komen is nog onzeker. Het hangt er maar net vanaf wie zijn mond niet vol heeft, of bereid is voor een korte conversatie vork en mes even neer te leggen.

Informatie over De e-Eeuw
Podcast1
Podcast2
Voor streaming: gebruik het venster 'Radio-archief' op de voorpagina van de BNR-site

De Electronische Eeuw wordt live uitgezonden op donderdag om 20:00 uur. Frequentie: Randstad 100.1 FM; zie voor andere regio's het venster 'Frequenties' links onderaan op bnr.nl.
Herhalingen: Vr 0:00 u, Za 15:00 en 20:30 u, Zo 6:00 en 15:30 u, Ma 5:00 u.

vrijdag, maart 28, 2008

Uitzending vervallen

Door het uitbrengen van Fitna moest gisteravond de uitzending van De Electronische Eeuw vervallen. In de herhalingen tot volgende donderdag wordt de uitzending van 3 januari herhaald. Die zal ik hier niet linken omdat podcastklanten hem waarschijnlijk al gedownload hebben. In de BNR-podcast komt hij wel terecht; dat gaat automatisch.

Het onderwerp 'Patiëntendossiers' bespreken we nu (onder voorbehoud) over twee weken, op 10 april.

donderdag, maart 27, 2008

Betere kwaliteit podcast?

Ik krijg een verzoek of de kwaliteit van de podcast (= de mp3-download) omhoog kan. Technisch kan dat wel, maar wie is daar sterk voor of tegen? Als er bv. veel mobieltjesbezitters zijn met kleine geheugens, of mensen met beperket bandbreedte, is er mssn bezwaar tegen.

Hoe meer reacties ik krijg, hoe beter de afweging die ik kan maken.
Dank, groet, H.

dinsdag, maart 25, 2008

27 mrt: Commerciële patiëntendossiers

Terwijl in Nederland nog steeds wordt gewerkt aan de invoering van het Electronisch Patientendossier komt aan de overkant van het grote water een concurrerend initiatief van de grond: Google Heath is eind februari begonnen met een proef in een ziekenhuis in Cleveland, Ohio. Google is niet de enige; Microsoft bijvoorbeeld heeft de Health Vault, waar iedereen zelf medische informatie kan opslaan en beheren.

In de e-Eeuw deze week Google-kenner en zoekmachine-expert Henk van Ess en schrijfster Karin Spaink, die veel heeft gepubliceerd over het Nederlandse Elektronisch Patientendossier. Wat gaat het EPD inhouden, hoe ver is het inmiddels en is de beveiliging van medische informatie verbeterd sinds Karin Spaink daarover in 2005 publiceerde? Wat houdt Google Health in (hierover ook een telefoongesprek met een woordvoerder van Google in de VS)? Zijn commerciële initiatieven als Google Health en Health Vault interessant voor het publiek?

Informatie over De e-Eeuw
Podcast1
Podcast2
voor streaming: gebruik het venster 'Radio-archief' op de voorpagina van de BNR-site

De Electronische Eeuw wordt live uitgezonden op donderdag om 20:00 uur. Frequentie: Randstad 100.1 FM; zie voor andere regio's het venster 'Frequenties' links onderaan op bnr.nl.
Herhalingen: Vr 0:00 u, Za 15:00 en 20:30 u, Zo 6:00 en 15:30 u, Ma 5:00 u.

vrijdag, maart 21, 2008

Download 20-3

do. 20-3: Innovatie in malware

dinsdag, maart 18, 2008

20 maart: Ook malware innoveert :-(

Vorige week werden in één klap 10.000 websites gehackt en van kwaadaardige software voorzien, die pc's van bezoekers kon besmetten. Gadgets als digitale camera's, mp3-spelers en tomtoms komen steeds vaker uit de fabriek met een virus aan boord. Managers ontvangen aan de persoon gerichte mail, bijvoorbeeld een sollicitatie, met daarin verstopt een gerichte aanval op het bedrijfsnetwerk. Internetbankieren staat onder druk door de vele mails die proberen consumenten hun wachtwoord afhandig te maken.

Het zijn voorbeelden van nieuwe bedreigingen, waaraan de website Security.nl deze week een themaweek heeft gewijd. De e-Eeuw inventariseert de innovatie op het gebied van malware met Joran Polak (redacteur Security.nl), Jan Terpstra (Logica CMG), en Tom Welling (Symantec).

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

maandag, maart 17, 2008

Podcast

Ik krijg verschillende reacties met als strekking "het werkt niet in iTunes".

Her vervelende is dat er niet bij wordt gezegt wát niet werkt in iTunes. Ik wil best helpen maar een beetje duidelijkheid helpt mij dan weer. Kan ik als niet-iTunes-gebruiker (wat een wanstaltige rotsoftware) info krijgen of de feed van Feedburner of die van BNR problemen geeft in iTunes?

Tip is uiteraard: als de een niet werkt, probeer dan de andere. Maar het helpt je medeluisteraars als je hier even doorgeeft wat wel werkt en wat niet.

Namens elkaar: bedankt!
vr.gr.Herbert

vrijdag, maart 14, 2008

Download 13-3

do. 13-3: Betere tests antivirussoftware

maandag, maart 10, 2008

13 maart: Naar betere tests antivirussoftware

Software die de pc beveiligt wordt steeds ingewikkelder, en dat geldt ook voor de kwaadaardige software waartegen moet worden beveiligd. Dat heeft gevolgen voor de producttests die verschijnen in computerbladen. Die worden tijdrovend en duur. Hoewel bladen vaak internationaal de handen ineenslaan kan er geen test worden gepubliceerd of de maker van het slechtst geteste product vecht de resultaten aan.

In februari hebben ruim veertig beveiligingsbedrijven de Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) opgericht. Deze organisatie moet richtlijnen opstellen om de kwaliteit van tests te bevorderen en onenigheid achteraf te voorkomen.

dEE gaat na voor wat voor moeilijkheden de testende computerjournalist staat, wat de AMTSO precies gaat doen en wat de consument daarvan gaat merken. We hopen natuurlijk op betrouwbaarder informatie en betere producten. Uitleg wordt gegeven door Roel Schouwenberg, senior anti-virusonderzoeker bij Kaspersky Labs, en José Pauty, softwareredacteur van Computer!Totaal.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

vrijdag, maart 07, 2008

Download 6-3

do. 6-3: Gratis digitale schoolboeken