dinsdag, mei 29, 2007

31 mei: The Next Web 2007

Wegens succes geprolongeerd: The Next Web Conference. Vorig jaar debuteerde deze conferentie met prominente investeerders, webgoeroes, -watchers en -ondernemers en dit jaar gaat intiatiefnemer Boris Veldhuijzen van Zanten op herhaling. Sprekers zijn dit jaar (vrijdag 1 juni) onder andere Michael Arrington van de gezaghebbende weblog Techcrunch, de oprichters van grensverleggende nieuwe websites als Netvibes, Plazes.com en MyBlogLog, en investeerders als Saul Klein en Jeff Clavier. Voorts Rod Beckström, auteur van The Starfish and the Spider, expert in digitale identiteit Dick Hardt.

De e-Eeuw zal live uitzenden vanaf het diner aan de vooravond van de conferentie en zal een beperkt aantal sprekers daarbij aan de tand voelen. Wie, dat zal ervan afhangen wie bereid is voor ons zijn eten koud te laten worden.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, mei 25, 2007

Download 24-5

do. 24-05: KPN met Huawei in China

maandag, mei 21, 2007

24 mei: Op bezoek in China

Jaren geleden was China het beloofde land voor de zakenman: die markt van honderden miljoenen potentiële klanten zou Westerse spullen gaan kopen.

Het is iets anders gelopen. Chinezen verdienen te weinig voor dure Westerse producten maar hun lonen zijn laag genoeg om producten te maken die wíj willen kopen. China is eerder een productieland geworden dan een afzetmarkt. Bovendien blijken Chinezen zich snel de technologie eigen te kunnen maken die wij aan ze hadden willen verkopen. Dat geldt in hoge mate voor digitale technieken.

Het electronicabedrijf Huawei is hier een voorbeeld van. Het is in nog geen twintig jaar tijd gegroeid van niets naar een miljardenomzet. Huawei heeft vestigingen overal op de wereld; Telfort heeft er zijn hsdpa-netwerk gekocht (snel mobiel internet) en Kpn koopt er software voor het uitschrijven van rekeningen. Huawei maakt ook mobieltjes, die nu nog vooral worden verkocht onder merknamen van providers, maar die tzt ook onder de eigen merknaam zullen worden aangeboden.

dEE was deze maand enkele dagen te gast bij Huawei en presenteert van deze reis nu een verslag.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, mei 18, 2007

Download 17-5

do. 17-05: Mark Hoekstra, hardware hacker

www.geektechnique.org

vrijdag, mei 11, 2007

Download 10-5

do. 10-05: Doehetzelven, oa met blogs

donderdag, mei 10, 2007

17 mei: Neerlands beste knutselaar

Mark Hoekstra is Nederlands coryfee op het gebied van hardware hacking: hij knutselt aan oude arcade-spelmachines, Silicon Graphics-computers, computermuizen en iPods en geeft ze features waar de oorspronkelijke maker nooit aan heeft gedacht. Zo kan een muis dienst doen als draadloze headset bij een mobieltje of als oplader voor de iPod tijdens het fietsen.

In dit programma leidt Mark Hoekstra ons rond in zijn appartement in Groningen, dat volligt met voltooide en onvoltooide electronische bouwsels, en vertelt hij over zijn inspiratie en zijn succes. Zijn website, geektechnique.org, heeft duizenden bezoekers per dag en een adapter om de harddisk van een iPod te vervangen door flashgeheugen verschijnt binnenkort als product.


Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

dinsdag, mei 08, 2007

10 mei: Doe het zelf!

Deze uitzending gaat over 'zelf doen in de ict', net als de ict-bijlage van het FD op 15 mei. In dEE worden twee evenementen uitgelicht. Op 10 mei vindt Blognomics plaats, een congres over de laatste ontwikkelingen in het webloggen. Webloggen is zoals bekend doe-het-zelven op het gebied van publiceren, voor het grote publiek maar ook voor zakenlieden en werknemers, en bijvoorbeeld politici.

De tweede gebeurtenis die aandacht krijgt in dEE is een serie workshops van het Amsterdamse multimedia-instituut Mediamatic, over culturele toepassing van elektronische media in. Digitale camera's, gps-ontvangers, mobieltjes, rfid-chips en dergelijke stellen mediamakers - en wie is dat niet tegenwoordig - in staat om nieuwe uitingsvormen te verzinnen. In opkomst is wat dat betreft de koppeling van de fysieke wereld aan de virtuele: digitale merktekens 'op straat' kunnen verwijzen naar lokaties op internet, en terug.

Gasten zijn Guido van Nispen (Interimic, Blognomics) en Willem Velthoven (Mediamatic).

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, mei 04, 2007

Download 3-5

do. 03-05: Beveiliging moet anders