dinsdag, november 28, 2006

30 november: BrightLive

Op 1 december vindt in Amsterdam het evenement BrightLive plaats, een tech-lifestylebeurs georganiseerd door het tijdschrift Bright. Daar kan een mens meer te weten komen over iDJ-mixen, LED Throwies, er is een docuganda en een cell phone disco, en nog veel meer waarvan dEE ook niet weet wat het is, zoals een Pong Klok, een gsm-deurbel, lichtschrijven en de Zoho Art Form No.1. Verder natuurlijk ook gewoon interactieve schilderijen, radiografisch bestuurbare cavia's, hdtv en de nieuwe Audi TT.

dEE is voornemens zich op donderdag 30 november door de hal van het evenement te laten rondleiden door de hoofdredacteur van Bright, Erwin van der Zande.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, november 24, 2006

Download 23-11

do. 23-11: De Nederlandsche Gamedagen

maandag, november 20, 2006

23 november: Nederlandse Game Dagen 2006

Dit is de week van de Nederlandse Gamedagen. Van 18 tot en met 26 november is Utrecht het toneel van workshops, demonstraties, lezingen, een prijsuitreiking, een feest en een concert.

Op donderdag 23 november zendt De Electronische Eeuw live uit vanaf de (Away From Keyboard) Party in het Centraal Museum. Gasten zijn prof. Mark Overmars (Universiteit Utrecht, Center for Advanced Gaming and Simulation), een leidend figuur in het wetenschappelijk onderzoek van gaming in Nederland, over de wetenschappelijke uitdagingen op dit gebied, en Martin de Ronde (Media Republic) over adverteren in games. Ook Seth van de Meer, verantwoordelijk voor de organisatie van de Game Dagen, zal erbij zijn.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, november 17, 2006

Download 16-11

do. 16-11: Succesvolle internetondernemers

donderdag, november 16, 2006

16 november: Succesvolle internetondernemers

Drie zeer succesvolle internetondernemers in deze aflevering. In de eerste plaats Onno Bakker van eBuddy. eBuddy is een webmessenger, een site waarmee je je msn- of yahoo-contacten kan onderhouden zonder de betreffende software te hoeven installeren. Geschikt dus voor op het werk of in het internetcafé. Het aantal gebruikers van eBuddy is een veelvoud van dat van Hyves. Daarnaast Yme Bos van Eccky. Dit is een spel waarbij telkens twee personen een fictief kind moeten grootbrengen. Het is gekoppeld aan MSN Messenger en honderdduizenden Nederlanders spelen het of hebben dat gedaan.

Vanuit New York zal Boris Veldhuijzen van Zanten aan het gesprek deelnemen. Hij lanceert op 16 november zijn nieuwe bedrijf Fleck. Eerder was hij succesvol met V3 en HubHop.

Hoe zit het met de businessmodellen van deze drie startups? Wanneer ben je als internetondernemer succesvol? Gaat het om aantallen gebruikers, omzet, verkoopwaarde of wat? En als je dat succes hebt bereikt, wat dan?

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, november 10, 2006

Download 9-11

do. 09-11: Humeur van internet & websites partijen

Aanpassing nav comment: De zoekmachine voor partijprogramma's, politiek nieuws, en politieke informatie in blogs die in deze uitzending door Maarten de Rijke wordt genoemd is De Verkiezingskijker.

zondag, november 05, 2006

9 november: Politieke sites en het humeur van internet

In deze 'Eeuw' een onderzoek naar het functioneren van de websites van de politieke partijen. hoe snel zijn ze en hoe bereikbaar? Hoe vaak liggen ze plat? Dit onderzoek is gedaan door de Nederlandse vestiging van Keynote Systems.

Daarnaast een universitair onderzoek naar het humeur van internet. In sommige weblogsystemen kunnen mensen aan hun posting een kenmerk toevoegen - de 'mood' - dat hun stemming weergeeft: happy, sleepy, drunk - het aantal mogelijkheden ligt ver boven de honderd. Aan de universiteit van Amsterdam is prof. Maarten de Rijke bezig hieruit informatie te destilleren. Wat voor regelmatigheden zitten er in de stemmingen die zo worden gerapporteerd? Hoe vind je grote gebeurtenissen in het nieuws terug in de 'mood' van internet? Wat kun je op basis hiervan voorspellen? Het project heet Moodviews en staat in de aandacht van marketingbedrijven.

Informatie over De e-Eeuw
De e-Eeuw streaming
De e-Eeuw download
De e-Eeuw Podcast

HB's column bij BNR

HB's columns download
HB's column Podcast

vrijdag, november 03, 2006

Download 2-11

do. 02-11: Open Mobiel Internet